Opis produktu:

Cena: 10.40zł 250g
Nowa cena: 9.40 250g

Promocje

Cena: 10.40zł 250g Nowa cena: 9.40 250g
Cena: 8.50 zł 250g Nowa cena:  7.50zł 250g
Cena: 5.90zł 250g Nowa cena: 5.50 250g
Cena: 8.40zł  250g Nowa cena: 7.10zł 250g
Cena: 15.40 zł 250g Nowa cena: 13.90zł 250g


Dostępne gramatury: 250g, 500g, 1kg

Cena 29.90 zł 250g
Cena 13.90 zł 250g

Mąka migdałowa

Mąka migdałowa - to produkt powstały w wyniku zmielenia blanszowanych nasion owoców migdałowca zwyczajnego - zachowuje wszystkie właściwości odżywcze migdałów. W przeciwieństwie do zwykłej mąki zawiera niewiele węglowodanów, natomiast bogata jest w białka roślinne i nienasycone kwasy tłuszczowe. Ze względu na naturalny skład, minimalny poziom przetworzenia i niską zawartość węglowodanów stanowi ciekawy zamiennik tradycyjnej mąki, dlatego też cieszy się ogromną popularnością jako składnik diety bezglutenowej jak również ketogenicznej, niskowęglowodanowej, wegetariańskiej oraz diety paleo.

 

UWAGA – zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.

 

Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak dane zawarte w powyższej tabeli mogą różnić się nieco, w zależności od partii produktu.

 

Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.

Ciekawostki o mące migdałowej:

  • jako zamiennik mąki zbożowej świetnie sprawdzi się m.in.:

- do wypieku słodkich naleśników, racuchów, gofrów, ciast i ciasteczek,

- przy panierowaniu mięs,

- podczas pieczenie chleba,

- do zagęszczania zup i sosów;

  • jest źródłem jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych stąd właściwości prozdrowotne mąki migdałowej powinny szczególnie docenić osoby z wysokim stężeniem cholesterolu we krwi, cukrzycą i wysokim ciśnieniem tętniczy;

  • zawiera magnez, żelazo i wapń;

  • ma działanie antyoksydacyjne - chroni organizm przed działaniem wolnych rodników;

  • posiada witaminy z grupy B, m.in. kwas foliowy i witaminę B6;

  • zawiera również witaminę E, która jest kluczowa dla prawidłowej regeneracji skóry oraz witaminę A, która wzmacnia odporność.

 

Zaleca się przechowywanie mąki migdałowej w naszych szczelnie zamkniętych opakowaniach lub suchych pojemnikach, najlepiej w chłodnym miejscu.

 

Wartości odżywcze w 100 g:

  • Wartość energetyczna - 2544 kJ / 616 kcal

  • Tłuszcz - 54 g

  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,9 g

  • Węglowodany - 5,4 g

  • w tym cukry - 4,8 g

  • Białko - 22 g

  • Sól - 0 g

Możliwe naturalne odchylenia.
 

 

Skład: mąka z migdałów 100 %.

 

Alergeny - produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów oraz sezamu i soi.

 

Sprawdź nowości

22 września 2023

Marka "Bakali" podlega firmie Z.U.P.H. PS-PŁYT Pasierb Sławomir NIP: 8151510482, REGON: 690661974 / Wizualizacje opakowań: Patrycja Tomczyk