Opis produktu:
Cena: 10.40zł 250g
Nowa cena: 9.40 250g
Promocje
Dostępne gramatury: 250g, 500g, 1kg
Mąka migdałowa - to produkt powstały w wyniku zmielenia blanszowanych nasion owoców migdałowca zwyczajnego - zachowuje wszystkie właściwości odżywcze migdałów. W przeciwieństwie do zwykłej mąki zawiera niewiele węglowodanów, natomiast bogata jest w białka roślinne i nienasycone kwasy tłuszczowe. Ze względu na naturalny skład, minimalny poziom przetworzenia i niską zawartość węglowodanów stanowi ciekawy zamiennik tradycyjnej mąki, dlatego też cieszy się ogromną popularnością jako składnik diety bezglutenowej jak również ketogenicznej, niskowęglowodanowej, wegetariańskiej oraz diety paleo.
UWAGA – zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.
Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak dane zawarte w powyższej tabeli mogą różnić się nieco, w zależności od partii produktu.
Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.
Ciekawostki o mące migdałowej:
jako zamiennik mąki zbożowej świetnie sprawdzi się m.in.:
- do wypieku słodkich naleśników, racuchów, gofrów, ciast i ciasteczek,
- przy panierowaniu mięs,
- podczas pieczenie chleba,
- do zagęszczania zup i sosów;
jest źródłem jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych stąd właściwości prozdrowotne mąki migdałowej powinny szczególnie docenić osoby z wysokim stężeniem cholesterolu we krwi, cukrzycą i wysokim ciśnieniem tętniczy;
zawiera magnez, żelazo i wapń;
ma działanie antyoksydacyjne - chroni organizm przed działaniem wolnych rodników;
posiada witaminy z grupy B, m.in. kwas foliowy i witaminę B6;
zawiera również witaminę E, która jest kluczowa dla prawidłowej regeneracji skóry oraz witaminę A, która wzmacnia odporność.
Zaleca się przechowywanie mąki migdałowej w naszych szczelnie zamkniętych opakowaniach lub suchych pojemnikach, najlepiej w chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna - 2544 kJ / 616 kcal
Tłuszcz - 54 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,9 g
Węglowodany - 5,4 g
w tym cukry - 4,8 g
Białko - 22 g
Sól - 0 g
Możliwe naturalne odchylenia.
Skład: mąka z migdałów 100 %.
Alergeny - produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów oraz sezamu i soi.
Marka "Bakali" podlega firmie Z.U.P.H. PS-PŁYT Pasierb Sławomir NIP: 8151510482, REGON: 690661974 / Wizualizacje opakowań: Patrycja Tomczyk